Skip to main content

Het schilderij ‘Healing Hearts’ is voor Morris en alle Hartekinderen van Nederland. Het ‘Healing Hearts’ schilderij kan van jou zijn wanneer je doneert. Hieronder lees je het hele verhaal hoe dit schilderij tot stand is gekomen.

Het zijn er twee! Vertelde mijn broer trots..

Het zijn er twee! Vertelde mijn broer trots door de telefoon, nu bijna 2 jaar geleden. Wauw ik werd tante van een tweeling. Twee jongetjes bleek later, er was een maar.. 1 van de 2 bleek een hartafwijking te hebben. Maar dat zou goed te opereren zijn. Op dat moment heb je geen idee wat dat inhoud. Je gaat zoeken op internet en verhalen lezen, elk verhaal is anders.

Jaarlijks horen 1.500 kersverse ouders dat het hart van hún kindje niet helemaal gezond is. Hun kind is één van de meer dan 25.000 hartekinderen in Nederland; kinderen met een hartafwijking. Ongeveer tweederde van deze hartekinderen moet vlak na de geboorte één of meerdere levensreddende operatie(s) ondergaan. Dit was ook bij Morris het geval.

Max en Morris kwamen in juni 2020 ter wereld, waarna Morris direct een open hart operatie heeft ondergaan. Een hartverscheurende gebeurtenis Max op de kinderafdeling en Morris vechtend voor zijn leven op de IC en wat heeft hij moeten vechten, keer op keer kroop hij door het oog van de naald. Wij en zoveel andere mensen leefde met de mannetjes en mijn schoonzus en broer mee. Honderden kaarsjes zijn gebrand letterlijk over de hele wereld, bidden, huilen, troosten, steunen. Zoveel ups en downs. Na bijna 3 maanden ziekenhuis waarvan 2,5 maand op de IC kwam Morris naar huis, herenigd met zijn broer.

Inmiddels zijn Max en Morris bijna 1,5 jaar en kent Morris zijn leventje nog steeds ups en downs maar wat zijn we trots op hem, op Max en op mijn schoonzus en broer. Morris is in alle opzichten een hartekind, zijn lach doet je hart smelten.

De eerste dagen na zijn geboorte maakte ik een tekening van een tijger, deze heeft al die tijd in het ziekenhuis boven zijn bedje gehangen. Inmiddels heb ik een groot schilderij gemaakt ter ere van Morris en alle hartekinderen. Dit schilderij kun je winnen door te doneren (link in bio) Uit alle donateurs wordt op 1e kerstdag 2021 de winnaar van het schilderij ‘Healing Hearts’ bekend gemaakt.⁠

Hartekinderen hebben vaak een kortere levensverwachting en beperkingen door hartfalen, hartritmestoornissen en/of opgelopen hersenschade. En nog altijd overlijden jaarlijks ook 150 hartekinderen, waarmee een hartafwijking doodsoorzaak nummer 1 is onder kinderen tot 15 jaar. Daarom wil ik met dit schilderij geld inzamelen voor stichting Hartekind.

Stichting Hartekind zet zich met hart en ziel in voor het vergroten van de overlevingskansen van hartekinderen en het verbeteren van kwaliteit van leven. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek, organiseert/ ondersteunt evenementen en initiatieven voor dit doel en geeft voorlichting aan ouders. Zo werken zij sámen met jou aan een wereld waarin hartekinderen onbezorgd kind kunnen zijn!

Deel deze actie gerust, bedankt voor het lezen en jouw support

https://www.pifworld.com/nl/companyEvents/GeZNsR8yZOw/doneer-en-win-het-healing-hearts